Imprastierea cenusii in mare


Incinerarea este acum o practica foarte raspandita si tot mai multi oameni mai ales in tarile din Europa occidentala isi exprima dorinta de a fi incinerati mai degraba decat ingropati intr-un cimitir. Legea prevede reguli specifice care ofera o imagine precisa a modului de comportare in cazul incinerarii incluzand autorizatii, permise, conservarea urnei funerare la domiciliu, intr-un cimitir sau imprastierea cenusii in mare sau ape curgatoare.

In general, atunci cand o persoana decedata este incinerata exista trei optiuni permise de lege

Cenusa poate fi pastrata intr-o urna funerara si in continuare pastrata in cimitir, sau urna poate fi pastrata la domiciliul familiei sau a unei rude, sau a treia optiune este cazul in care se doreste ca cenusa sa fie imprastiata in mare, sau o apa curgatoare sau pe munte.

In Romania de exemplu este permisa si imprastierea cenusii in natura, dar cu anumite reguli incercand in primul rand de a respecta intotdeauna dorinta defunctului.

Imprastierea cenusii poate avea loc in locuri speciale dedicate in anumite cimitire care sunt bine organizate in acest sens asa-numitele „ gradinile amiintirii ”, sau pot fi imprastiate in spatii private exterioare sau chiar in natura. In acest din urma caz, administratiile municipale din diferite tari au impus regulile de conduita in astfel de cazuri sau cum este in Romania, aceasta practica nu este foarte clar reglementata lasand organizarea acestui ritual sa fie indeplinit de familie tinand cont de dorinta defunctului. Fac referire in contextul strict al dorintei familiei persoanei plecate dintre noi care doreste sa imprastie cenusa defunctului in natura, in mare, in lacuri sau rauri, sau in munti.

Totusi fiecare primarie care adiminstreaza zona unde va avea loc imprastierea cenusii poate avea o anumita normativa care se aplica in astfel de cazuri. Inainte de a decide aceasta data si locul de imprastiere a cenusii este important sa va informati ca sa cunoasteti toate informatiile necesara care va pot ajuta in cazul dumenvoastra. De obicei aceasta practica de imprastiere a cenusii tine cont doar de respectarea standardelor fundamentale de igiena publica. De altfel, legea prevede ca cenuşa impraştiata in mare sa fie aruncata la mai mult de o suta de metri de mal. Pentru a face acest lucru este necesar sa va informati la primarie sau sa contactati o agentie de pompe funebre care a mai organizat astfel de cerimonii funerare de imprastiere a cenusii in mare si care ar putea avea in dotare o barca pentru astfel de cazuri.

Sotia, sotul, alti membri din familie, rudele sau prietenii pot fi persoanele care se pot ocupa de imprastierea cenusii. In lipsa acestora persoana care se poate ocupa poate fi executorul testamentar.

Materialul video publicat a fost preluat de pe internet indicand sursa acestuia. face referire stricta la modul in care se poate face imprastierea cenusii in mare. sursa video: Taffo Funeral service Ancona

Alte informatii aici:

  1. Repatriere decedati
  2. Airsalm.info

Comentariile sunt inactive