Urna Biodegradabila. Ce este? Cand se foloseste ?


Din orice perspectiva am privi lucrurile, personal am convingerea ca viata nu se termina dupa moarte. Desi e normal si suntem obisnuiti sa vedem ca ne despartim la cimitir de persoana care pleaca dintre noi totusi din ce in ce mai multi oameni decid ca dupa inmormantare sa fie incinerati iar cenusa rezultata sa se transforme intr-un …copac.

Sunt multi ani ca a avut loc deja prima slujba de inmormantare a cenusii intr-o zona inpadurita. Procesul este pe cât de simplu, pe atât de natural. După incinerare cenușa va fi pusă într-o urna specială biodegradabilă care va fi apoi ingropata într-o zonă naturală. Pădurea este un loc care ne întâmpină cu linistea si mirosurile sale. Aici, în contact deplin cu natura, va fi posibil să gândim netulburat și să avem o abordare mai senină a evenimentului in sine. În acest fel pădurea devine atât un loc de memorie, cât și de protecție, creând o legătură specială cu persoana care nu mai este printre noi.


Pentru cine a ales incinerarea si imprastierea cenusii in natura o intoarcere completa in natura devine de o importanta fundamentala.


Ingroparea urnei cu cenusa in pamant si plantarea unui copac transmite atat o valoare puternica de mediu cat si una emotionala.
Sa observi de-a lungul timpului cresterea unui copac in cele patru anotimpuri echivaleaza cu o renastere interioara care nu poate decat sa ne bucure În momentul în care îl pierdem pe cineva drag avem și percepția că odată cu trecerea lui va dispărea și o bucată din existența noastră, trăită adesea în simbioză cu persoana care nu mai este printre noi.

Realizata din material total biodegradabil, urna este legală si ecologica. Aceasta tipologie de urne sunt realizate din material precum lemnul ecologic și din acest motiv pot fi îngropate într-o groapă de pământ si daca se doreste deasupra ei poate fi plantat un copac sau planta. Nu există restricții legale pentru înmormântarea urnelor organice in gradina, in padure, sau in parcurile naturale.

Alegerea unei urne biodegradabile, care permite atât imprastierea cenușii, cât și nașterea unei plante, poate fi cea mai bună soluție pentru a depăși emotional pierderea persoanei care a plecat dintre noi. In acelasi timp alegerea ca din cenusa sa dam posibilitatea sa creasca un copac ramane o amintire tangibila de continuare a existentei persoanei plecate dintre noi.


Comentariile sunt inactive