Tehnicile moderne ale unui rit antic


Tanatoprassi (cuvânt care derivă din grecescul thanatos, care înseamnă moarte) este un tratament „post mortem” care în antichitate era folosit de egipteni, în riturile lor funerare, pentru a păstra cât mai mult corpul defunctului.

Astăzi această tehnică a atins un nivel tehnologic remarcabil care își găsește aplicare în diverse situații. Un exemplu este îngrijirea igienică în transportul internațional, sau îngrijirea igienică a conservării și prezentării estetice a corpului sau reconstrucția trăsăturilor somatice. În unele țări, aceste practici sunt utilizate pe scară largă în altele, cum ar fi Italia, se luptă să se răspândească. Motivele, cel mai probabil, stau în numeroasele prejudecăți care, la începutul secolului, încă stăpânesc cultura noastră. Acest serviciu își propune în principal să lase o imagine bună a defunctului chiar și în momentul ultimului rămas bun.

OLTRE, folosind sfaturile unor experți, va încerca să ofere cititorului informații cuprinzătoare despre subiect și câteva sugestii practice ușor de implementat.

Comentariile sunt inactive